DisplayLink tekee USB 3.0:sta videoliitännän

Kaarlo Räihä
24. joulukuuta, 2009 13:40

Tammikuussa järjestettävien CES-messujen tulevasta annista on jälleen tihkunut tietoja, kun DisplayLink Inc. -yritys kertoi esittelevänsä messuilla USB 3.0 -standardia hyödyntävää teräväpiirtovideon siirtämistä.
Videodatan siirtäminen USB-liitännän kautta ei ole mikään uusia idea, mutta USB 3.0 -liitännän tarjoaman teoreettisen 4.8 Gbit/s -tiedonsiirtonopeuden myötä se mahdollistaa esim. 1920x1200-resoluution videon ja pakkaamattoman kahdeksankanavaisen audion siirtämisen samanaikaisesti, joten DisplayLinkin idea kilpailee tältä osin nykyisten HDMI- ja DisplayPort-standardien kanssa samoista markkinoista.
Ensimmäiset kuluttajille suunnatut USB 3.0 -standardia videon siirtoon käyttävät laitteet nähdään yrityksen mukaan markkinoilla todennäköisesti ensi jouluna, ja yrityksen asiakkaisiin kuuluvat mm. Dell, Hewlett-Packard, Lenovo ja Toshiba. DisplayLinkin mukaan nimekkäistä yrityksistä ainoastaan Apple ei ole sen asiakkaana, joten Apple näyttölaitteissa USB 3.0 -videoliitäntää ei todennäköisesti nähdä.
LCD-näyttöjen osalta Samsung on tällä hetkellä ainoa valmistaja, joka on sitoutunut käyttämään uutta tekniikkaa näytöissään, mutta In-Statin analyytikko Brian O'Rourke uskoo tilanteen muuttuvan tulevaisuudessa. O'Rourken esittämän arvion mukaan vuonna 2013 maailmalla myydään yli 70 miljoonaa USB-videoliitännällä varustettua näyttöä, joten tekniikka yleistynee vauhdilla.
Tietokoneita valmistaville tahoille videon siirtäminen USB 3.0:n kautta tuo mahdollisuuden suuriin muutoksiin, koska virtaliitännän lisäksi koneissa ei tarvitsisi jatkossa kuin pelkkiä USB 3.0 -paikkoja.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.