LG julkaisi superohuen LCD-TV:n

Kaarlo Räihä
21. joulukuuta, 2009 20:03

CES-messujen lähestyessä eri valmistajat julkaisevat kilvan uusia messutuotteita, joiden on tarkoitus saada kilpailijoiden tuotteet näyttämään eilisen päivän rojulta. Taulutelevisioiden osalta ensimmäisen nokituksen teki LG, joka julkaisi tänään 2,6 millimetrin paksuisesta LCD-televisiosta kertovan lehdistötiedotteen.
LG:n mukaan kyseessä on maailman ohuin LCD-tekniikalla toteutettu taulutelevisio. 42-tuumaisella LCD-paneelilla on painoa ainoastaan 4 kiloa ja sen resoluutio on 1920 x 1080 (120Hz). Paneelin ohuuden saavuttamiseksi LG mm. sijoitti LED-valaistuksen näytön reunoille, eikä paneelin taakse kuten monissa nykyisissä LCD-televisioissa.
Valitettavasti LG ei kuitenkaan paljastanut laitteen tarkkoja tietoja, joten esim. virrankulutuksesta, suositushinnasta tai HDMI-liitäntöjen määrästä ei ole toistaiseksi mitään tietoa.
LG muistuttaa kuitenkin tiedotteessaan kuinka yrityksen kehitystyö LCD-paneeleiden osalta on mennyt tänä vuonna eteenpäin suurin harppauksin. Keväällä LG nimittäin esitteli 5,9 millimetrin paksuisia televisioita, joten yritys on saanut alle vuodessa kutistettua paneeleiden paksuuden alle puoleen. Yritys lupaa hyvän kehitystyön jatkuvan, joten jatkossa luvassa voi olla vieläkin ohuempia televisioita.
Alla kuvia uutukaisesta

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.