McDonald's verkottaa osan asiakkaistaan ilmaiseksi

Lauri Jämsä
18. joulukuuta, 2009 10:34

Pikaruokaketju McDonald's tarjoaa tammikuun puolivälistä lähtien Yhdysvalloissa ja Kanadassa ilmaisen WLAN-yhteyden asiakkaillensa, PC World kertoo. Päätelaitteiden yleistymisen myötä langattomasta lähiverkosta on tullut rapakon takana ravintoloille ja kahviloille niin sanottu sisäänvetotuote.
Yhdysvalloissa McDonald's-ketjun 13 000 ravintolasta ilmainen yhteys on tulossa noin 11 tuhanteen. Toistaiseksi yhteydet ovat olleet maksullisia. Kahden tunnin selailusession hinta on ollut tähän asti 2,95 dollaria.
Teleoperaattori AT&T on tarjonnut maksukykyisille käyttäjilleen rajoituksetonta WLAN-yhteyttä muun muassa Starbucks- ja McDonald's-ravintoloissa. AT&T:n mukaan yrityksen langattomia lähiverkkopisteitä on käytetty tänä vuonna jo 51 miljoonaa kertaa. Luku on yli kaksinkertainen vuoden 2008 tulokseen verrattuna.
"Kun katsoo Starbucks-kahvilan asiakkaita, näkee enemmän ihmisiä nokka kiinni kannettavan näytössä kuin jutustelemassa kahvin äärellä", vertaa Pund-IT:n pääanalyytikko Charles King eWeek-lehdelle.
Kingin arvioiden mukaan McDonald's aikoo matkia Starbucksin menestysmallia, sillä tänä vuonna ketju toi valikoimiinsa omat espressokahvinsa ja nyt on vuorossa ilmainen internet-yhteys. Vielä ei ole tietoa, tuleeko ketjun liikemalli internet-yhteyden osalta leviämään muihin maihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.