Microsoft varasti Plurk-mikroblogin koodit?

Matti Robinson
15. joulukuuta, 2009 14:18

Kanadalaisyrityksen Plurk on yksi suosituimpia mikroblogeja Indonesiassa ja Taiwanissa, mutta surullisen kuuluisan sensuurin johdosta palveluun ei pääse Kiinasta käsin. Vastaavanlainen ja jopa ulkoisesti Plurkia muistuttava palvelu löytyy kuitenkin Kiinastakin. Kyseessä on Microsoft Chinan hiljattain avaama MSN Juku, joka tunnetaan myös nimellä Mclub. Kanadalaisyrityksen mukaan Microsoft ei ole kuitenkaan ainoastaan mukaillut toimivaa konseptia, vaan kyseessä on suurelta osin kopio.
Alun perin palvelun yhtäläisyyksiä ihmeteltiin Plurkin käyttäjien keskuudessa, joka herätti myös henkilökunnan huomion. Tarkemmin asiaa tutkittuaan Plurkilla huomattiin, että peräti 80 prosentia Microsoftin palvelun koodista on peräisin heidän palvelustaan. Kyseessä on Purkin mukaan törkeä kopio, sillä he kiistävät, että yritykset olisivat olleet minkäänlaisessa yhteistyössä.
Plurk julkaisi blogissaan kuvakaappauksia palveluista, jotka osoittavat selvästi yhtäläisyydet ulkonäössä ja käyttöliittymässä (kuvat alla). Lisäksi blogissa oli esillä esimerkkejä palveluiden koodista, jotka ovat myös miltei identtisiä.
Microsoft on jo kerennyt julkaista tiedotteen, jossa käsitellään tapausta. Tiedotteen mukaan Microsoft China tilasi palvelun kolmannelta osapuolelta. Microsoft muistuttaa, että IP-asiat otetaan yrityksessä erittäin vakavasti.
MSN Juku on toistaiseksi suljettu samalla, kun Microsoft tutkiii asiaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.