Twilight-kuvaaja ei saanut syytettä

Kaarlo Räihä
12. joulukuuta, 2009 14:30

Kerroimme viime viikolla kuinka poliisi pidätti Twilight: New Moon -elokuvaa (Twilight – Uusikuu) luvatta elokuvateatterissa kuvanneen Samantha Tumpachin, ja pahimmassa tapauksessa hän olisi voinut saada itselleen jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen luvattomista toimistaan. Tumpachin tarina päättyi kuitenkin onnellisesti, sillä syyttäjä ei ottanut juttua käsiteltäväksi, joten Tumpach ei joudu oikeuteen toimistaan.
Tumpachin asianajaja Dominick Dolcin mukaan koettelemus ei ollut kuitenkaan helppo, vaan Tumpach traumatisoitui tapahtumista. Dolci sanoi myös, että Tumpach haluaa unohtaa tämän asian, koska se oli hänen elämänsä huonoin kokemus. Tumpach ei itse halunnut kommentoida syyttäjän päätöstä.
Tumpachin tapaus on saanut laajasti huomiota ympäri maailma, ja häntä on puolustanut mm. elokuvan ohjannut Chris Weitz, joka on tuominnut Tumpachin huonon kohtelun. Weitzin mukaan on epäreilua tehdä varoittava esimerkki henkilöstä, jonka tarkoituksena ei ollut lakien rikkominen.
Elokuvan jakelusta vastaava elokuvastudio Summit Entertainment kiitti omassa tiedotteessaan elokuvateatterin työntekijöitä, joiden esimerkillisen toiminta antaa luvattomille kuvaajille selvän varoituksen. Elokuvastudiolla ollaan kuitenkin kiitollisia myös siitä, ettei Tumpach saanut toimistaan syytettä.
Vapauttavan päätöksen myötä Tumpach saa digikameransa takaisin, mutta kameran muistikorttia hän ei saa takaisin, koska se sisältää elokuvateatterissa kuvattuja videoita ja kuvia, joissa näkyy elokuvan kohtauksia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.