Tenenbaumin korvaussumma pysyi 675 000 dollarissa

Kaarlo Räihä
8. joulukuuta, 2009 23:10

Tänä kesänä tekijänoikeudella suojatun musiikin luvatonta nettilevitystä harrastanutta Joel Tenenbaumia rangaistiin Yhdysvalloissa ankarasti, sillä valamiehistö määräsi miehen maksamaan musiikkiteollisuudelle 675 000 dollarin korvaukset toimistaan. Kesällä tuomari Nancy Gertner sanoi tarkistavansa vielä korvaussumman, mutta nyt tehty tarkistus ei auttanut Tenenbaumia, vaan korvattava rahasumma pysyi samana.
Gertnerin päätöksen myötä Tenenbaumin pitää korvata Sony BMG:lle 112 500 dollaria, Warner Bros.:lle 225 000 dollaria, Arista Recordsille 45 000 dollaria ja Universalille 292 500 dollaria. Gertner olisi voinut alentaa valamiehistön määräämää korvaussummaa, mutta tuomarin mukaan puolustus ei esittänyt riittävän hyviä perusteita korvauksien alentamiselle ja muutenkin puolustuksen toiminta oli hänen mukaansa ala-arvoista monilta osin.
Gertner on edelleen sitä mieltä, että maan tekijänoikeuslaki mahdollistaa liian suurien korvauksien langettamisen syyllisille, ja lakia pitäisi tämän johdosta muuttaa.
Tenenbaum voi edelleen valittaa tuomiosta, jolloin korvaussumma voi laskea tai nousta kuten Jammie Thomasin kohdalla kävi. Tenenbaum kertoi viime kesänä, ettei hänellä ole varaa maksaa 675 000 dollarin korvauksia, jonka takia hän aikoo hakeutua konkurssiin, jos hänen on maksettava tämä suma.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.