Twilightin luvaton kuvaaminen voi viedä naisen vankilaan

Kaarlo Räihä
4. joulukuuta, 2009 10:36

Vampyyrien, ihmissusien ja teinityttöjen maineen pilannut Twilight-saaga voi tuoda Chicagossa asustavalle Samantha Tumpachille vankeusrangaistuksen, jos hänet todetaan syylliseksi Twilight: New Moon -elokuvan (Twilight – Uusikuu) luvattomaan kuvaamiseen.
Tapahtumaketju lähti liikkeelle viime lauantaina, kun 22-vuotias Tumpach oli juhlimassa siskonsa syntymäpäivää. Yllätyssynttäreiden kunniaksi seurue suuntasi Muvico-elokuvateatteriin, jossa he päättivät katsella tuoreen Twilight-elokuvan. Salissa Tumpach kuvasi seuruetta ja valkokankaalla pyörinyttä elokuvaa digikameralla noin neljän minuutin ajan, kunnes elokuvateatterin työntekijät lopettivat Tumpachin toimet ja kutsuivat paikalle poliisin.
Poliisit pidättivät Tumpachin, ja hän vietti kaksi päivää putkassa ennen kuin hänet vapautettiin 10 000 dollarin takuita vastaan. Oikeudessa häntä tullaan syyttämään elokuvaesityksen rikollisesta väärinkäytöstä, josta voi saada jopa kolmen vuoden vankeusrangaistuksen.
Tumpachin mukaan hänen tarkoituksenaan ei ollut kuvata elokuvaa luvatta, vaan kuvata ainoastaan syntymäpäiväseurueen hauskanpitoa, joten hän ei aio myöntää syyllisyyttään tämän kuun 17. päivänä alkavassa oikeusjutussa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.