TeliaSoneran on luovutettava tiedot Swetorrentsista

Kaarlo Räihä
4. joulukuuta, 2009 20:18

Kerroimme elokuussa kuinka Ruotsissa Svensk Filmindustri (SF), Pan Vision, Filmlance International ja Yellow Bird halusivat selvittää Swetorrents-sivustoa pyörittävien tahojen henkilöllisyyden oikeuden avustuksella. Nyt asia on käsitelty loppuun ja Södertörnin käräjäoikeuden päätöksen mukaan TeliaSoneran on luovutettava tarvittavat tiedot elokuvastudioita edustavalle Antipiratbyrånille.
Ruotsissa keväällä voimaantullut uusi lainsäädäntö mahdollistaa tämänkaltaiset tuomiot, ja jos TeliaSonera ei luovuta tarvittavia tietoja, rangaistaan yritystä 750 000 kruunun eli noin 72 500 euron sakoilla. TeliaSonera voi kuitenkin valittaa päätöksestä hovioikeuteen, jolloin asian käsittely jatkuisi ensi vuoden puolella. Elokuussa yritys lupasi valittaa mahdollisen oikeustappion kohdalla, koska yrityksen velvollisuus on suojella asiakkaidensa tietoja.
Mediajäteille päätös oli mieluisa ja Antipiratbyrånin asianajaja Sara Lindbäck sanoi, etteivät rikollisia toimia tekevät tahot voi enää piiloutua IP-osoitteen taakse.
Tuomion todellinen hyöty voi jäädä kuitenkin laihaksi, sillä TorrentFreak-sivuston selvityksen mukaan Swetorrentsin nykyinen IP-osoite ei sijaitse TeliaSoneran verkossa. Täten TeliaSoneralta saatavat tiedot saattavat olla vanhentuneita, eikä niiden avulla tällöin voisi selvittää Swetorrentsin nykyisiä pyörittäjiä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.