Mininova poisti suurimman osan torrent-tiedostoista

Kaarlo Räihä
27. marraskuuta, 2009 10:15

Kävijämäärien mukaan mitattuna Mininova on maailman suosituin torrent-sivusto, mutta tämä asia saattaa pian muuttua, sillä sivuston ylläpitäjät poistivat eilen suurimman osan jaossa olleista torrent-tiedostoista.
Sivuston blogin mukaan palveluun jäivät ainoastaan sen omaan sisällönjakeluohjelmaan kuuluvat torrent-tiedostot. Jatkossa palveluun ei myöskään oteta vastaan torrent-tiedostoja kuin niiltä tahoilta, jotka ovat mukana sisällönjakeluohjelmassa.
Mininovan päätöksen taustalla on elokuussa tullut oikeustappio, jonka myötä sivustolle annettiin kolme kuukautta aikaa poistaa tekijänoikeuksien rikkomisen mahdollistavat torrent-tiedostot. Mininovan ylläpitäjät ovat tämän kolmen kuukauden aikana kokeilleet erilaisia suodatustekniikoita, joiden avulla tekijänoikeusloukkaukset saataisiin estettyä, mutta koska 100 prosentin varmuudella toimivaa järjestelmää ei löytynyt, oli torrent-tiedostojen mentävä.
Mininova ei ole vielä päättänyt, että valittaako se tuomiosta, mutta blogikirjoituksen perusteella Mininova keskittyy jatkossa ainoastaan lakia noudattavien yhteistyökumppaneiden auttamiseen, joten "vanhan" Mininovan tarina näyttää päättyneen eilen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.