Xbox 360:n massabanneista suunnitteilla oikeusjuttu

Kaarlo Räihä
21. marraskuuta, 2009 14:15

Viime viikolla netissä keskusteltiin modatuille Xbox 360 -pelikonsoleille langetetuista banneista, joiden myötä kyseisillä konsoleilla ei voi pelata enää Xbox Live -pelejä, asentaa pelejä niiden kiintolevyille tai käyttää konsolia Windows Media Centre extender -laitteiden kanssa.
Monet modatun konsolin omistavat tahot olivat todella vihaisia Microsoftin toimista ja Yhdysvalloissa toimiva lakifirma AbingtonIP suunnitteleekin parhaillaan asian tiimoilta joukkokannetta Microsoftia vastaan, ja tämän takia lakifirma haluaa löytää kuluttajia, jotka ovat kärsineet massabannien takia.
AbingtonIP:n mukaan Microsoftin banniaallon ajoittaminen samalle viikolle Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin julkaisun kanssa ei ole sattumaa, vaan Microsoft keräsi tällä tavalla tavalla yrityksen kassaan rahaa, koska pelaajat ostivat peliä varten runsaasti Xbox Live -peliaikaa. Jos bannaus olisi tapahtunut aikaisemmin, ei Microsoft olisi tehnyt AbingtonIP:n tiedotteen mukaan näin suurta taloudellista voittoa.
AbingtonIP sanoo myös, etteivät Microsoftin toimet konsolin toiminnallisuuden rajoittamisen osalta ole oikein, koska esim. Netflix-katselun estäminen ei liity millään tavalla luvattomien pelikopioiden pelaamiseen.
Microsoftin edustajan antaman lausunnon mukaan Microsoft voi bannata kaikki palvelun käyttösääntöjä rikkovat konsolit pois Xbox Livestä, koska Xbox Liveä käyttävät tahot ovat sitoutuneet palvelun sääntöihin. Microsoftin edustaja ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, onko esim. pelien kiintolevyasennuksen estäminen näiden käyttösääntöjen mukaista.
Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Xbox 360:n takia ollaan oikeudessa, vaan konsolin kohdalla tuomareita on tarvittu aiemmin mm. viallisten laitteiden ja naarmuuntuvien pelilevyjen takia.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.