Microsoft: Internet Explorer 9 tuo useita suorituskykyparannuksia

Kaarlo Räihä
19. marraskuuta, 2009 13:32

Päättymättömältä näyttävä kehitystyö internet-selaimien osalta on jälleen jatkunut, kun Microsoftin työntekijät ovat paljastaneet PDC-tapahtumassa (Professional Developers Conference) hieman lisätietoja tulevasta Internet Explorer 9 -selaimesta.
Ensimmäinen suurempi uudistus on näytönohjaimen avustuksella tapahtuva sivustojen renderöinti, jonka pitäisi nopeuttaa erityisesti paljon sisältöä tarjoavien sivustojen toimintaa, kun osa laskennasta voidaan sysätä näytönohjaimen hartioille. Lisäksi näytönohjaimella tapahtuva renderöinti parantaa tietyissä tilanteissa tekstin luettavuutta.
Toinen enemmän web-kehittäjiä kiinnostava uudistus on laajempi CSS-tuki, jonka myötä esim. pyöristettyjen kulmien luominen elementteihin pitäisi onnistua ilman ylimääräistä kikkailua. Suositussa Acid3-testissä IE9 pärjää edeltäjäänsä paremmin, sillä IE8 saa kyseisessä testissä vain 20 pistettä, kun tämän hetkinen IE9 saa samaisessa testissä 32 pistettä.
IE9 parantaa myös selvästi IE-perheen heikkoa Javascript-suorituskykyä, ja IE9 on suositussa SunSpider-testissä saavuttanut melkein tuoreimmat Firefox-, Chrome- ja Safari-selaimet.
Negatiivisiakin uutisia IE9:n osalta oli tarjolla, sillä HTML 5 -standardin tukeminen näyttää jäävän tekemättä, koska kyseinen standardi ei ole vielä täysin valmis. Muut selainvalmistajat ovat tukeneet HTML 5:n standardin tiettyjä ominaisuuksia jo useiden kuukausien ajan.

Eri selainten eroja Javascript-suorituskykyä mittaavassa SunSpider-testissä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.