Xbox 360:n megapäivitys on aktivoitu!

Kaarlo Räihä
17. marraskuuta, 2009 13:23

Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin odotettu jättipäivitys on vihdoin aktivoitu Microsoftin toimesta, ja kuluttajat voivat nyt aloittaa Facebook-, Zune Video-, Twitter- ja Last.FM-palveluiden käyttämisen konsoleillaan.
Kuten aiemmin on kerrottu, vaatii My Community -osiosta löytyvien Facebook- ja Twitter-ominaisuuksien käyttö Xbox Live Gold -jäsenyyden, ja nähtävästi Last.FM ei ole Suomessa elävien kuluttajien käytössä. Zune Videon käyttäminen puolestaan onnistuu ilman Gold-jäsenyyttä ja tarjolla on nippu elokuvia, joiden joukkoon lukeutuvat mm. Matrix, V for Vendetta (V niin kuin verikosto) ja The Shining (Hohto).
Elokuvien vuokraus Zune Videossa maksaa vanhempien elokuvien kohdalla 240 Microsoft Points -pistettä (Microsoftin oman vaihtokurssin mukaan 2,88 euroa) tavallisesta versiosta ja 410 pistettä (4,92 euroa) teräväpiirtoversiosta. Uudempien elokuvien kohdalla hinnoittelu on 330 Microsoft Points -pistettä (3,96 euroa) tavallisesta versiosta ja 490 pistettä teräväpiirtoversiosta (5,88 euroa).
1080p-resoluutiolla ja 5.1-äänillä tarjottavan teräväpiirtosisällön katselu vaatii Microsoftin mukaan HDMI-ulostulon käyttöä ja HDCP-yhteensopivan näyttölaitteen, joten elokuvastudiot suojaavat sisältöään tiukasti myös konsoleilla. Tämän takia 1080p-sisällön katselu ei onnistu vanhemmilla Xbox 360 -konsoleilla, koska niistä ei löydy HDMI-ulostuloa.
1080p-elokuvien suoratoisto vaatii vähintään 4 Mbps -tiedonsiirtonopeudella toimivan laajakaistayhteyden, mutta monet elokuvat voi myös ladata konsolin mahdolliselle kiintolevylle katselua varten, jolloin hitaampikin laajakaistayhteys mahdollistaa sisällön vuokraamisen.
Suoratoiston testaamista varten Zune Videon valikoimista löytyy muutaman minuutin mittainen Avatar-elokuvan esittelypätkä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.