The Pirate Bay sulkee trakkerit lopullisesti

Kaarlo Räihä
17. marraskuuta, 2009 14:00

BitTorrent-tekniikkaan liittyvä kehitys on saavuttanut lopulta pisteen, jossa trakkereita ei enää tarvita, jonka takia maailman suurinta torrent-trakkeria pyörittävät tahot ovat ilmoittaneet sulkevansa viime aikoina kehnosti toimineet trakkerinsa lopullisesti.
Monille The Pirate Bayn (TPB) päätös sulkea trakkerit tuli yllätyksenä, mutta palvelun ylläpitäjät ovat varmoja siitä, että ilman trakkereita toimiva BitTorrent-ympäristö on täysin toimiva ratkaisu.
TPB tarjoaa kuluttajille edelleen sivustoa, jonne he voivat lisätä, etsiä ja kommentoida torrent-tiedostoja, mutta muiden lataajien etsinnässä palvelu ei siis suoraan enää auta.
Muutosta tukee BitTorrent-yhteensopivien ohjelmien kehitys, jonka myötä ohjelmat osaavat etsiä tarvittavat tiedot ja ladattavat tiedostojen osat suoraan tuntemiltaan muilta verkon käyttäjiltä, eikä trakkereita enää täten tarvita.
Muutosta nopeuttaakseen TPB:n sivuille on lisätty torrenttien yhteyteen magnet-linkit, joiden avulla sisällön lataamisen voi aloittaa ilman erikseen ladattua torrent-tiedostoa tai trakkereita, kunhan käytössä oleva torrent-ohjelma vain tukee magnet-linkkejä.
TPB:n ylläpitäjät aikoivat suostutella muitakin P2P-sivustojen ylläpitäjiä trakkereiden sulkemiseen, ja TorrentFreak-sivuston saamien tietojen mukaan tarkoitus olisi valita päivä, jonka jälkeen P2P-sivustot eivät enää tarjoaisi käyttäjilleen torrent-tiedostoja tai trakker-palveluita.
Muutoksen myötä TPB:tä ei enää mainosteta maailman suurimpana trakkerina, vaan maailman sitkeimpänä BitTorrent-sivustona.
Trakkereiden sulkemisen myötä palvelun internet-liikenteen määrä pudonnee huomattavasti ja samalla palvelun on helpompi välttää jatkossa mahdolliset oikeusjutut, koska äärimmilleen vietynä TPB voisi tarjota vierailijoille pelkkiä magnet-linkkejä, jolloin sen toiminta olisi verrattavissa moniin ed2k-sivustoihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.