The Pirate Bayn logo kaapattiin

Matti Robinson
16. marraskuuta, 2009 12:50

Ruotsalainen tiedostonjakopalvelu The Pirate Bay ei ole koskaan rekisteröinyt tunnettua merirosvolaivaansa. Usein ajankohtaiseksi muokattu logo on tullut lienee lähes jokaisessa maailmankolkassa tutuksi laillisuuden ja laittomuuden rajoilla liikkuvasta verkkopalvelusta. Nyt piraattipoukaman pomot saivat kuitenkin kuulla kummia Ruotsin patentti- ja rekisterihallitukselta, sillä Sandryds Handels AB -niminen yritys rekisteröi identtisen piraattilogon omakseen.
"Emme nähneet logon omistusta kenelläkään, joten päätimme kokeilla onnistuisiko sen rekisteröiminen", kertoo yrityksen tiedottaja Bengt Westborg Aftonbladetissa. Sandryds aikoo käyttää logoa USB-kiintolevyissä, joka kieltämättä sopii logosta syntyvään mielikuvaan.
Kopiointi ei tässä tapauksessa kuitenkaan miellytä The Pirate Bayn omistajia. He ovat jo lähettäneet patenttitoimistolle sähköpostin, jossa rekisteröintiä vaaditaan purettavaksi. "En ymmärrä miten PRV voi hyväksyä rekisteröinnin, kun kyse on näin ilmeisestä plagionnista."
Onko ilmassa kenties kaksinaismoralismin katkua? Tavallisesti syytetyn penkillä istuva, tekijänoikeusrikkomuksista syytetty The Pirate Bay halveksuu nyt muita kopioinnista.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.