TC: Googlen Chrome OS ladattavaksi viikon sisällä

Matti Robinson
13. marraskuuta, 2009 15:55

Google on puskemassa ulos kesällä julkistamaansa Chrome OS -käyttöjärjestelmää, jonka ensimmäinen versio oli tarkoitus julkaista tänä syksynä. TechCrunch-sivuston luotettavien lähteiden mukaan käyttöjärjestelmä saapuisi nettiin ladattavaksi jo viikon sisällä, mutta odotettavissa on todennäköisesti vain rajoitetusti tuettu versio.
TechCrunch kertoo, että suurimmat ongelmat Chrome OS:n alkuvaiheissa painottuvat ajureiden puutteeseen. Alussa Chrome-käyttöjärjestelmässä nähdäänkin varmasti vain tietyillä konemalleilla eikä laajempaa tukea esimerkiksi pöytäkoneille ole odotettavissa aivan lähiaikoina. Todennäköisesti Chrome OS tulee tukemaan miniläppäreitä joiltain Googlen yhteistyökumppanilta, joita ovat muun muassa Asus, Acer ja Hewlett-Packard.
Chrome OS on Googlen mukaan käyttöjärjestelmä on tehty täysin nettikäyttöä silmällä pitäen. Käyttöjärjestelmän on tarkoitus olla nopea ja turvallinen ilman päivityskierrettä. Sovelluskehittäjiä Google houkuttelee Chrome OS:n kelkkaan helposti lähestyttävillä web-sovelluksilla.
Tarkkailemme tilannetta tulevan viikon aikana ja raportoimme mikäli huhut varmistuvat.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.