Modern Warfare 2 myy kuin häkä -- GTA IV:n ennätykset rikki

Matti Robinson
12. marraskuuta, 2009 16:52

Toissapäivänä maailmanlaajuiseen myyntiin saapunut videopeli Call of Duty: Modern Warfare 2 rikkoo ennätyksiä. Briteissä peliä jonottivat sadat jo ennen kauppojen aukeamista, kertoo BBC. Isossa-Britanniassa ensimmäisen päivän myyntilukemat murskasivat edellisen ennätyksenhaltijan, Grand Theft Auto IV:n saavutukset helposti. Tuloksena oli 1,23 miljoonaa myytyä peliä eli lähes viidenkymmenen miljoonan punnan myynti, joka on miltei kaksi kertaa Grand Theft Autoa enemmän.
Pelin julkaisija Activision ennustaa Briteissä myytävän noin kolme miljoonaa Call of Duty: Modern Warfare 2 -peliä. Analyytikkojen mukaan peli voi myydä maailmanlaajuisesti jopa 10 miljoonaa kappaletta ennen joulua.
Peliä on kritisoitu sisältämästään väkivallasta ja erityisesti kohtauksesta, jossa pelaaja osallistuu lentokentällä tapahtuvaan verilöylyyn. Activision kuitenkin huomauttaa, että peli on myynnissä K-18-leimalla ja ettei kohtaus vastaa pelin yleistä ilmettä.
Call of Duty: Modern Warfare 2 on sarjan kuudes peli, joka on jatkoa sarjan neljännelle (Call of Duty 4: Modern Warfare) pelille. Nimensä mukaisesti pelissä hypätään modernille sotatantereelle, jossa vastakkain asettuvat Yhdysvaltojen ja Venäjän erikoisjoukot. Peliä voi pelata yksin-, kaksin- ja moninpelinä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.