Jopa miljoona modattua Xbox 360 -konsolia suljettiin pois Livestä

Kaarlo Räihä
12. marraskuuta, 2009 11:31

Verkoissa toimivien huutokauppapalveluiden myyntilistat ovat tällä viikolla täyttyneet Xbox 360 -pelikonsoleista, kun Microsoftin aloittaman bannauskampanjan myötä jopa miljoonan modatun Xbox 360 -pelikonsolin pääsy Xbox Live -palveluun estettiin.
Microsoft ei ole julkaissut tarkkoja lukumääriä bannatuista konsoleista, mutta arviot vaihtelevat 600 000 - 1 000 000 konsolin välillä. Koska esto koskee ainoastaan konsoleita, voivat ihmiset palata Xbox Liveen ostamalla itselleen uuden pelikonsolin.
Microsoftin kertomien lukujen mukaan Xbox Live -palvelua käyttää noin 20 miljoonaa ihmistä, joten jopa viisi prosenttia kuluttajista on saattanut muokata konsoliaan esim. piraattipelien pelaamista varten.
Massapotkimisen ajoittaminen odotetun Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin julkaisun yhteyteen ei liene sattumaa, sillä pelin luvattomia kopioita on ladattu ja myyty kymmeniä tuhansia kappaleita.
Modattujen konsoleiden omistajat ovat olleet osin katkeria ja vihaisia Microsoftille. BBC:n Radio 1 -ohjelmaan yhteyttä ottanut Raz kertoi maksaneensa konsolinsa modauksesta 75 puntaa ja hän vertasi konsolinsa bannia oman koiran kuolemaan. Raz ei vielä tiedä, että ostaako hän uuden Xbox 360:n vai hankkiiko hän seuraavaksi PlayStation 3:n.
Verkko-ominaisuuksien rajoittamisen lisäksi konsolin bannaaminen estää mm. pelien asentamisen kiintolevylle ja Windows Media Centre extender -laitteiden käyttämisen konsolin kanssa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.