FST5:n tulevaisuus vaakalaudalla

Matti Robinson
11. marraskuuta, 2009 16:31

Yleisradio on ilmoittanut aikeista vähentää työntekijöitä vuoteen 2012 mennessä 300 henkilötyövuoden edestä. Tarkoituksena on, että Ylellä on vuonna 2012 3000 työntekijää, kertoo Svenska Yle. Viime vuoden lopussa Ylellä oli 3243 vakituista työntekijää. Toimilla pyritään säästöihin, joiden kokonaistarve on 31 miljoonaa euroa.
Ruotsinkielisen Ylen osuus leikkauksista on 2 miljoonaa euroa. Leikkausuhka koskee erityisesti ruotsinkielistä FST5-kanavaa. Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner kuitenkin lupaa, että ruotsinkielistä ohjelmaa nähdään jatkossakin parhaaseen katseluaikaan, vaikka FST5 lakkautettaisiin. Mitään päätöksiä ei ole vielä kuitenkaan tehty. Jungner lupaa, että ruotsinkielinen Radio Extrem kuitenkin jatkaa varmasti tulevaisuudessakin.
Säästötoimiin johti hallituksen päätös nostaa tv-maksua vain kolmella prosentilla Ylen suositteleman 6 prosentin sijaan. Jungner vakuuttaa, että irtisanomiset eivät ole suuri uhka ja että valtaosa henkilöstön vähenemisestä tapahtuu eläköitymisen kautta.
Ylellä on tällä hetkellä neljä televisiokanavaa, TV1, TV2, Yle Teema ja FST5.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.