YLE tarjoaa pian ladattavaa musiikkia

Kaarlo Räihä
9. marraskuuta, 2009 11:52

Suomessa monet radiokanavat tarjoavat keskusteluohjelmiaan kuunneltaviksi myös internetin kautta podcasteina, mutta toistaiseksi musiikkia näissä ohjelmissa ei ole juuri kuultu, koska tekijänoikeudella suojatun musiikin jakelu internetin kautta vaatii tarvittavien tekijänoikeusasioiden huomioimisen.
Asiaan liittyvät tekijänoikeudelliset ongelmat näyttävät nyt kuitenkin ratkenneen, sillä YLE ilmoitti tänään yhtiön blogissa, että tiettyjä sen musiikkia sisältäviä ohjelmia voi pian ladata podcasteina. Ensi viikon maanantaina alkavassa kokeilussa ovat mukana YLE:n Sadan vuoden syke-, Nousevan auringon talo-, Pop-Talk-, YleX Teho- ja Silvermaskinen-radio-ohjelmat, joita voi siis ladata tietokoneelle ja siirtää tarvittaessa esim. MP3-soittimeen.
YLE:n tiedotteessa ohjelmistoalueen johtaja Ville Vilén kommentoi uudistusta seuraavasti: "Musiikkia sisältävistä podcasteista on maailmalta jonkin verran kokemuksia ja ne ovat hyviä. Verkkopohjaiset musiikkipalvelut kehittyvät vauhdilla ja YLEn tavoite on tulevaisuudessa käyttää kaikkia merkittäviä tapoja jaella suosittuja musiikkiohjelmiaan".
YLE:n kanssa yhteistyötä asiassa tekevät sekä Gramex että Teosto, joiden kanssa tehtävän yhteistyön myötä uuden palvelun tarjoaminen on mahdollista. "Hankimme edustamiltamme oikeudenhaltijoilta erillisvaltuutuksen, jonka avulla saatoimme lisensoida tämän uraa uurtavan kokeilun. Toivomme, että ajan mittaan tästä muodostuu toimiva tulolähde muusikoille ja tuottajille" sanoi Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila.
YLE:n oman sivuston lisäksi podcasteja voi ensi viikon alusta asti ladata suoraan iTunesista, jolloin mieliohjelmansa saa helposti iPodin tai iPhonen mukaan esim. työmatkalle.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.