PS3 saa Netflix-tuen

Kaarlo Räihä
26. lokakuuta, 2009 10:02

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin mediaominaisuudet paranevat Yhdysvalloissa pian, kun Yhdysvaltalainen videovuokraamo Netflix tuo verkkopalvelunsa streamaus-sisällön konsolia käyttävien kuluttajien ulottuville.
Alkuun Netflix-katselun mahdollistava sovellus toteutetaan PS3:lla erillisen Blu-ray-levyn avulla, jonka jakelu alkaa ensi kuun aikana. Myöhemmässä vaiheessa Netflix-tuki lisätään vakio-ominaisuudeksi konsoliin firmware-päivityksen myötä. Sony ei kuitenkaan vielä kertonut aikataulua kyseiselle firmware-päivitykselle, joten levyä pitänee käyttää ainakin muutaman kuukauden ajan.
PS3:n ja internet-yhteyden lisäksi Netflix-katselua varten tarvitaan luonnollisesti Netflix-asiakkuus, joka maksaa edullisimmillaan noin 9 dollaria kuukaudessa. Täten Netflixin käyttö on PS3:lla hieman edullisempaa kuin Microsoftin kilpailevalla Xbox 360 -pelikonsolilla, koska Xbox 360:n kanssa Netflix-katselu vaatii lisäksi Xbox Live Gold -jäsenyyden, joka kustantaa vuodessa noin 50 dollaria.
Netflixillä on Yhdysvalloissa tällä hetkellä noin 11,1 miljoonaa asiakasta ja viimeisimpien myyntilukujen valossa Yhdysvaltoihin on myyty noin 9 miljoonaa PS3-pelikonsolia. PS3:n ja Xbox 360:n ohella Netflix-tuki saattaa saapua myös Nintendon Wii-konsolille.
Suomessa asuville kuluttajille konsoleiden ja Blu-ray-soittimien Netflix-tuesta ei ole mitään iloa, sillä palvelun toiminta on rajoitettu Yhdysvaltoihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.