Hulun käyttäjiä rahastetaan mahdollisesti ensi vuonna

Kaarlo Räihä
23. lokakuuta, 2009 13:35

TV-sarjojen jaksoja ja elokuvia Yhdysvalloissa asuville kuluttajille tarjoava Hulu-videopalvelu saattaa pian muuttua osittain maksulliseksi.
Asiasta kertoi Hulusta siivun omistavan News Corp. -yrityksen johtoportaaseen kuuluva Chase Carey, joka sanoi OnScreen Media Summit -tapahtumassa, että Hulun on täytyy kehittää uusi liiketoimintamalli, jotta se voi toimia jatkossa kannattavasti.
Careyn mukaan ilmaisilla katseluilla ohjelmien tarjoaminen ei ole kannattavaa, ja luvassa onkin jonkinnäköinen tilausmaksullinen palvelumalli joka otettaneen käyttöön ensi vuoden aikana.
Hulussa ei kuitenkaan aiota rahastaa kaikesta sisällöstä, vaan osaa videosisällöstä voi jatkossakin katsella mainoksien kera aivan ilmaiseksi.
Careyn sanat eivät tulleet kaikille yllätyksenä, sillä News Corp. -yrityksen omistava mediamoguli Rupert Murdoch ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että hänen omistamansa yrityksensä veloittavat pian surffaajia sisällöstä. Lisäksi Hulun johtoryhmään kuuluva Jon Miller kertoi alkukesästä, että palvelun muuttamista maksulliseksi on jo mietitty.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.