Brittinaiselta vaadittiin esityslupaa kaupassa laulamiselle

Kaarlo Räihä
22. lokakuuta, 2009 12:05

Britanniassa musiikinkustantajia edustava Performing Right Society (PRS) on jälleen saanut osakseen huonoa mainetta, kun maan uutismediat saivat tietoonsa tapauksen, jossa 56-vuotiaalta naiselta oli vaadittu esityslupa, jotta hän saisi laulaa tehdessään töitä kaupassa.
A&T Food Store -ketjun myymälässä Clackmannanshiressä työskentelevä Sandra Burtin ongelmat PRS:n kanssa alkoivat tämän vuoden alkupuolella, kun järjestö halusi kaupalta tekijänoikeuskorvauksia, koska kaupassa soitetaan radion kautta musiikkia, jota asiakkaat voivat kuunnella. Kaupan omistaja ei kuitenkaan halunnut maksaa, joten hän poisti radion kaupan tiloista, jonka jälkeen Burt aloitti laulamisen.
Burt lauloi hyllyjä täyttäessään mm. The Rolling Stonesin kappaleita ja pian PRS ilmoittikin vievänsä asian oikeuteen, koska Burtilla ei ollut lupaa laulamiselle. Burt luuli PRS:n uhkausta aluksi vitsiksi, mutta uhkailu tuhansien puntien sakoilla sai hänet ymmärtämään, että PRS:n vaatimukset ovat todellisia.
Burt jatkoi kuitenkin laulamista, ja hänen onnekseen tieto jutusta valui lehdistön käsiin, jonka johdosta Burtin tarina kerrottiin pian useissa maan lehdissä. Juttujen tuoman huonon julkisuuden takia PRS veti uhkauksensa pian pois, ja järjestö lähetti Burtille lisäksi anteeksipyynnön ja kukkakimpun.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.