Ballmer vahvisti Xbox 360:n saavan Blu-ray-aseman (päivitetty)

Kaarlo Räihä
22. lokakuuta, 2009 12:39

Xbox 360 -pelikonsolin mahdollisesta Blu-ray-asemasta on liikkunut huhuja jo parin vuoden ajan, mutta nyt asia näyttää vihdoin varmistuneen, sillä Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer kertoi Gizmodo-verkkosivustolle antamassaan haastattelussa Blu-ray-aseman saapuvan Xbox 360:lle.
Ballmerin mukaan konsolin DVD-asemaa ei olla korvaamassa Blu-ray-asemalla, vaan Blu-ray-tuki toteutetaan HD DVD -tuen tavoin erillisellä ulkoisella asemalla, jonka kuluttajat voivat halutessaan hankkia omakseen.
Aseman hinnoittelusta tai julkaisuaikataulusta lyhyessä haastattelussa ei kuitenkaan mainittu mitään, eikä Microsoftin edustaja ollut vielä valmis kommentoimaan Blu-ray-asemaa, joten asemasta lienee luvassa myöhemmin virallinen julkaisutapahtuma.
Halvimmat tietokoneiden Blu-ray-asemat maksavat tällä hetkellä noin 80 euroa, joten konsolin asema ei todennäköisesti ole ainakaan tätä halvempi, jos se julkaistaan parin seuraavan kuukauden sisällä.
PÄIVITYS:
Xbox 360:n virallinen bloggaaja Larry Hryb (tunnetaan paremmin Major Nelson -nimellä) on kertonut blogissaan, ettei Ballmer puhunutkaan haastattelussa Xbox 360:n Blu-ray-asemasta, vaan yleisesti tietokoneisiin liitettävistä Blu-ray-asemista. Nelsonin mukaan konsolille tarkoitettu Blu-ray-asema ei edelleenkään kuulu Microsoftin suunnitelmiin, koska yritys panostaa netistä ladattavaan videosisältöön.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.