Googlen musiikkipalvelu on Google Audio?

Kaarlo Räihä
21. lokakuuta, 2009 16:20

Usein sisäpiirintietoa käsiinsä saava TechCrunch-sivusto on jälleen julkaissut mehukkaita huhuja, joiden mukaan Google olisi pian avaamassa oman musiikkipalvelunsa, joka saanee nimekseen Google Audio.
TechCrunchille tietoja kertoneita syväkurkkuja on tällä kertaa useampia, ja heidän mukaansa Google on viime viikkojen aikana neuvotellut useita sopimuksia erinäisten musiikkijättien kanssa, jotta pian avattavaan palveluun saataisiin kuluttajia kiinnostavaa sisältöä.
Google Audio on näillä näkymin tarkoitus avata ainakin Yhdysvalloissa, jossa kuluttajat pääsevät joko lataamaan kappaleita omakseen tai kuuntelemaan niitä suoratoistoina eli streamauksina.
Valitettavasti TechCrunch ei paljastanut enempää tietoa asiasta, joten Googlen mahdollinen liiketoimintamalli asian suhteen on tällä hetkellä mysteeri. Yrityksen kattavan mainosohjelman myötä Google voisi kuitenkin tarjota kuluttajille täysin mainosrahoitteista musiikkia, joten Google voi pian kilpailla Spotifyn kanssa samoista asiakkaista.
Google on aiemmin avannut Kiinassa oman Music Onebox -nimellä kulkevan musiikkipalvelun, jonka avulla Kiinassa asuvat kuluttajat voivat etsiä ja ladata musiikkia ilmaiseksi. TechCrunchin tietojen mukaan vastaavanlaista palvelua ei olla kuitenkaan tuomassa länsimaihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.