Datel ei pidä Xbox 360:n tulevasta päivityksestä

Kaarlo Räihä
21. lokakuuta, 2009 12:16

Microsoft julkaisee ensi kuussa Xbox 360 -pelikonsolille uuden päivityksen, jonka myötä konsoliin lisätään mm. Facebook- ja Twitter-tuet. Päivitys tekee kuitenkin muitakin muutoksia konsolin toimintaan, ja Xbox 360:n virallinen bloggaaja Larry Hryb (tunnetaan paremmin Major Nelson -nimellä) kertoikin päivityksen estävän epävirallisten tallennusvälineiden käyttämisen konsolissa.
Muutos on herättänyt huolta tiettyjen konsolin omistavien tahojen keskuudessa, ja Nelson suositteleekin blogissaan, että kaikki epävirallisten tallennusvälineiden käyttäjät siirtävät tallennuksensa Microsoftin hyväksymille tallennusvälineille ennen uuden päivityksen asentamista.
Kuluttajien lisäksi päivitys kiinnostaa myös epävirallisten tallennusvälineiden valmistajia, joista ainakin Datel on ilmaissut pettymyksensä Microsoftin tekemään päätökseen.
Datel toi tänä keväänä myyntiin omat XB360 MAX Memory -sarjan muistit, joiden sisäänrakennettua muistia voi laajentaa Micro SD- tai SDHC-muistikorttien avulla. Kyseisten laitteiden käyttöarvo jäänee kuitenkin jatkossa vähäiseksi, jos tulevan päivityksen myötä ne eivät enää toimi konsolin kanssa.
Datelin edustajan mukaan yritys on erittäin pettynyt siihen, ettei Microsoft anna kuluttajille valinnanvapautta oheislaitteiden osalta.
Xbox 360 on ainoa uuden sukupolven pelikonsoli, jossa esim. pelitallennuksia ei voi siirtää USB-muistitikuille tai standardin mukaisille muistikorteille (kuten Secure Digital tai CompactFlash), vaan tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen on rajoitettu Microsoftin hyväksymiin lisälaitteisiin, jotka ovat yleensä selvästi kalliimpia kuin muut vastaavalla tallennuskapasiteetilla varustetut laitteet.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.