Alex on Androidia hyödyntävä e-kirjalukija

Kaarlo Räihä
20. lokakuuta, 2009 13:20

Googlen työstämä Android-alusta on jälleen osoittanut monipuolisuutensa, kun Spring Design -yritys esitteli eilen uuden Alex-nimellä kulkevan e-kirjalukijan, joka rakentuu Androidin päälle.
Alex sisältää kaksi näyttöä, joista ensimmäinen on ainoastaan harmaasävyjä toistava kuuden tuuman EPD-näyttö tekstin lukemista varten ja toinen on 3,5 tuuman LCD-kosketusnäyttö mm. laitteen ohjaamista varten.
E-kirjoja ja muuta materiaalia voi laitteeseen tuoda fyysisesti SD-muistikortin avulla ja langattomasti WLAN-verkon tai matkapuhelinverkon (tuettuina 3G, EVDO/CDMA ja GSM) kautta.
Laitteessa on sisäänrakennettu kaiutin audion toistamista varten ja kuulokeulostulo, joten myös äänikirjojen kuuntelu laitteella onnistuu. E-kirjalukijan luvataan tukevan myös matkapuhelinominaisuuksia, joten ystävilleen voi tarvittaessa lähettää mm. tekstiviestejä tai soittaa pilapuheluita.
Spring Design ei kuitenkaan paljastanut laitteen tarkempia yksityiskohtia, joten tiedot esim. näyttöjen resoluutioista, sisäänrakennetun flash-muistin määrästä ja valmiusajoista ovat vielä pimennossa. Myyntiin laitteen pitäisi saapua ennen vuoden loppupuolta, mutta yritys ei vielä paljastanut yhteistyökumppaneita tuotejulkaisun osalta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.