TTVK vaatii mieheltä 3,6 miljoonan euron korvauksia

Kaarlo Räihä
14. lokakuuta, 2009 9:29

Suomessa tekijänoikeudella suojatun sisällön luvattomasta jakamisesta vaadittavat korvaussummat ovat useiden vuosien jälkeen vihdoinkin hypänneet miljooniin euroihin, kun Suomessa luvatonta kopiointia ja piratismia vastaan taisteleva Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) ilmoitti vaativan espoolaiselta mieheltä 3,6 miljoonan euron tekijänoikeuskorvauksia.
TTVK:n mukaan mies on ylläpitänyt BAWD Rinkeli -nimistä Directconnect-palvelinta, jonka avulla on jaettu luvatta eteenpäin tekijänoikeudella suojattua musiikkia, pelejä ja elokuvia. Epäiltynä oleva mies on kiistänyt suurimman osan syytekohdista, koska varsinaisen tiedostojen luvattoman jakelun ovat suorittaneet muut tahot, eikä Directconnect-verkon toiminnassa siirretä tiedostoja keskuspalvelimen kautta, joten hän ole omien sanojensa mukaan vastuussa muiden suorittamista tekijänoikeusrikoksista. Myös miljoonien eurojen korvausvaatimus on liian suuri epäillyn mukaan.
Korvausvaatimuksen perusteena on käyttäjien välillä siirretyn datan määrä, jonka perusteella kyseinen DC-hubi on ollut todella suosittu tiettyjen käyttäjien keskuudessa. Korvausvaatimusten lisäksi epäiltyä saattaa odottaa vankeusrangaistus ja sakot, jos hänen todetaan syyllistyneen tekijänoikeusrikoksiin.
TTVK jätti palvelimen toiminnasta rikosilmoituksen jo vuoden 2007 maaliskuussa, joten tapauksen käsittely on edennyt hitaanpuoleisesti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.