Kindleä myydään pian yli sataan maahan - jopa Suomeen!

Kaarlo Räihä
7. lokakuuta, 2009 10:34

Amazon-verkkokaupan suositut e-kirjojen lukemiseen tarkoitetut Kindle-laitteet valtaavat pian uusia markkina-alueita, kun Amazon kertoi eilen laajentavansa Kindlen saatavuutta yli sataan maahan.
Laajentumisen takia Kindlestä julkaistaan uusi Kindle with US and International Wireless -nimellä kulkeva malli, joka ei lataa sisältöä Sprintin matkapuhelinverkon kautta, vaan uudeksi yhteistyökumppaniksi on valittu AT&T, jonka 3G-verkkojen kautta sisältöä saa ladattua laitteeseen ilman erillistä maksua kaikissa niissä maissa, joissa AT&T:lla on sopiva yhteistyökumppani.
Tämä muutos monipuolistaa selvästi Kindleä, koska laitetta voi käyttää jatkossa myös matkaoppaana. Karttojen ja paikkatietojen lisäksi Kindleen on helppo ostaa esim. Lonely Planet -matkaoppaita, joiden avulla matkustaminen helpottuu.
Tämän kuun 19. päivä myyntiin tulevia uusia laitteita voi tilata hieman yllättäen myös Suomeen, mutta täällä AT&T:lla ei ole ystävyysoperaattorin 3G-verkkoa, joten kaikki sisältö on Suomessa siirrettävä laitteeseen sen USB-portin kautta. 3G-tuen puuttumisen myötä blogipalvelun tai laitteen internet-selaimen käyttö ei valitettavasti onnistu Suomessa.
Lisäksi mukana tuleva verkkolaturi on tarkoitettu käytettäväksi Yhdysvaltojen sähköverkossa, joten se ei toimi Suomessa ilman adapteria, mutta laitteen lataus onnistuu onneksi myös USB-portin kautta.
Uusi Kindle maksaa 279,00 dollaria eli noin 190 euroa, johon lisätään vielä päälle toimituskulut ja mahdolliset tullimaksut, jos laitteen halua tilata Suomeen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.