BREIN pimensi The Pirate Bayn

Kaarlo Räihä
6. lokakuuta, 2009 11:51

The Pirate Bay -sivuston (TPB) ongelmat toimivuuden osalta ovat jälleen jatkuneet, kun Hollannissa piratismia vastaan taisteleva BREIN esti TPB:lle menevän liikenteen kierrättämisen Leaseweb-operaattorin kautta.
Leasewebin tarjoamat uudelleenohjauspalvelut eivät operaattorin mukaan ole laittomia, ja koska TPB:n palvelimet eivät sijaitse sen verkossa, ei yritys ole syyllistynyt laittomuuksiin.
BREIN ei kuitenkaan nähnyt asiaa samalta kantilta, vaan se painosti Leasewebiä luopumaan uudelleenohjauksista, jotka johtavat liikennettä TPB:n suuntaan. BREIN:in painostus tuottikin lopulta tulosta, ja Leaseweb lopetti eilen liikenteen ohjaamisen TPB:n suuntaan, jonka seurauksena TPB on ollut monien surffaajien osalta saavuttamattomissa eilisestä asti.
TPB:n ylläpitäjät kertoivat TorrentFreak-sivustolle, että sivusto palaa linjoille tänään. Sivuston pimentyminen ei ylläpitäjien mukaan ole yksin Hollannissa aiheutuneiden ongelmien seuraus, vaan lisäksi ongelmia on aiheutunut sivuston Ruotsista viime viikolla tapahtunut poismuutto.
BREIN:ille painostamisella saatu päätös on merkittävä, koska jatkossa se voi estää samalla tavalla muidenkin torrent-sivustojen liikenteen uudelleenohjaamisen Hollannin kautta, joten torrent-sivustot eivät voi jatkossa ostaa juuri mitään web-palveluita Hollannista, jos he haluavat olla varmoja palvelujen jatkuvuudesta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.