Antipiratbyrån pakotti Warez-sceneläiset pyytämään anteeksi

Kaarlo Räihä
5. lokakuuta, 2009 17:12

Ruotsissa tekijänoikeuksia puolustava Antipiratbyrån on kiusannut tämän vuoden aikana useita tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta nettijakelua harrastavia tahoja. Elokuvia nettiin luvatta jaelleen Svenne/Redcross-ryhmän kohdalla Antipiratbyrånin painostus johti lopulta siihen, että kaikki ryhmän jäsenet jäivät kiinni toiminnastaan.
Pitkiä oikeustaisteluita tai muuta draamaa ryhmään kuuluneiden henkilöiden kohdalla ei kuitenkaan tulla näkemään, sillä vuonna 2000 toimintansa aloittanut ryhmä sai sovittua pahat tekonsa oikeuden ulkopuolella. Sovinnon tarkempia yksityiskohtia ei ole kuitenkaan julkaistu, mutta nähtävästi yhtenä kohtana oli julkisen anteeksipyynnön tekeminen, jonka ryhmä suoritti Warez-scenen sääntöjen mukaisesti omalla NFO-tekstillä.
NFO-tiedostossa kerrotaan ryhmän toiminnan loppuneen kokonaan, koska Antipiratbyrån selvitti heidän henkilöllisyytensä ja löysi heidän käyttämänsä palvelimet. Lisäksi ryhmä pyytää anteeksi aiheuttamaansa vahinkoa, joka on kohdistunut sekä ruotsalaisiin että muiden maiden elokuvia tuottaviin tahoihin. Ryhmä myös pyytää muita tahoja lopettamaan vastaavan luvattoman toiminnan, koska kukaan ei ole loppujen lopuksi turvassa.
Nähtäväksi jää, että ottavatko muut Ruotsissa toimivat Warez-ryhmät vinkistä vaarin, vai jatkavatko he toimintaansa normaalisti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.