Uhkaukset ajoivat The Pirate Bayn ulos Ruotsista

Kaarlo Räihä
3. lokakuuta, 2009 14:14

Mediateollisuuden harrastama ajojahti The Pirate Bay -sivustoa (TPB) kohtaan on jälleen tuottanut tulosta, kun sivustolle internet-yhteyksiä tarjonnut yritys päätti sanoa sopimuksen irti mediajäteiltä ja tekijänoikeusjärjestöiltä tulleen painostuksen takia.
Kyseessä on jo toinen kerta parin kuukauden sisään, kun TPB on joutunut etsimään itselleen uuden internet-operaattorin. Elokuussa TPB:lle yhteyksiä tarjonnut Black Internet -yritys lopetti sivuston auttamisen, kun Tukholman käräjäoikeus määräsi sivuston suljettavaksi suuren uhkasakon voimalla. Sivustolle löytyi kuitenkin lähes välittömästi uusi palveluntarjoaja, joten oikeusjuttu ei sulkenut TPB:tä kuin hetkeksi.
Kun mediateollisuus huomasi ettei päätös sulkenut TPB:tä lopullisesti, aloittivat he TPB uuden operaattorin pommittamisen erilaisilla uhkauksilla oikeustoimista. TPB:n uusi operaattori ei kuitenkaan aluksi välittänyt uhkailuista, mutta päättymättömältä tuntunut uhkatulva sai lopulta yrityksen taipumaan, ja se sulki TPB:n yhteydet torstain ja perjantain välisenä yönä.
Sopimuksen irtisanomisen myötä TPB:n toiminta siirtyi tiettävästi Ukrainaan, jonne aiemmin on muuttanut mm. Demonoid-sivusto. TPB ei ole kuitenkaan kertonut tarkemmin onko muutto väliaikainen vai pysyvä, tai tuleeko TPB vielä jossain vaiheessa takaisin Ruotsiin, joten sivuston fyysinen sijainti saattaa muuttua vielä lähiviikkojen aikana.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.