Spotifyn tietokoneversio sai offline-tilan

Kaarlo Räihä
3. lokakuuta, 2009 18:19

Pohjoismaissa ja Britanniassa suurta suosiota nauttiva Spotify-sovellus sai tällä viikolla odotetun uudistuksen, kun ohjelman mobiiliversioista tuttu offline-kuuntelutila lisättiin myös ohjelman Windows- ja Mac OS X -versioihin.
Matkapuhelimien tapaan tietokoneella Spotify-ohjelmaa käyttävät tahot voivat siis jatkossa valita luomiensa soittolistojen osalta, että haluavatko he kuunnella niitä myös silloin, kun Spotify ei ole internet-yhteyden ulottuvilla. Valinnan myötä Spotify lataa automaattisesti kyseisen soittolistan kappaleet tietokoneen kiintolevylle, josta ne voi jatkossa kuunnella suoraan.
Ominaisuus on erittäin käytännöllinen matkustaessa, jolloin kannettavaa tietokonetta ei voi välttämättä pitää jatkuvasti internet-yhteyden ääressä kappaleiden kuuntelemista varten.
Spotifyn lataamat kappaleet on suojattu ohjelman kehittäjien omilla suojausmekanismeilla, joten kappaleiden kuuntelu onnistuu ainoastaan Spotify-ohjelmalla. Lisäksi offline-kuuntelu toimii ainoastaan kymmenen euron kuukausimaksua maksavien Premium-käyttäjien keskuudessa, jonka lisäksi kappaleita voi säilöä tietokoneelle kerralla 3333 kappaletta, vaikka tietokoneen kiintolevyiltä löytyisikin enemmän tallennustilaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.