Microsoftin ilmainen virustorjuntaohjelmisto ladattavissa

Ilkka Ketola
30. syyskuuta, 2009 23:39

Microsoft on julkaissut valmiin version Security Essentials -virustorjuntaohjelmastaan, joka on ladattavissa ilmaiseksi yhtiön verkkosivuilta. Ennen julkaisuaan torjuntaohjelma ehti olla 75 000 betatestaajan koekäytössä viime heinäkuusta asti.
Ohjelmisto pitää käyttäjän tietoturvan ajan tasalla päivittäisillä päivitystarkistuksilla. Microsoftin mukaan turhista hienouksista ja kikkailusta karsittu Security Essentials ei hidasta koneen toimintaa ja on helppokäyttöinen. Ymmärrettävästi ohjelma ei vielä ole ollut mukana kattavissa vertailuissa, mutta on pikatesteissä osoittanut Microsoftin lupausten pitävän ja saanut kohtuu positiivisen vastaanoton.
Security Essentials on ilmainen kotikäyttäjille sekä pienille yrityksille, joita pyöritetään kotitoimistosta käsin. Ohjelma vaatii toimiakseen virallisen version Microsoftin käyttöjärjestelmästä. Microsoftin mukaan tuote ei yritä kilpailla kaupallisten toimijoiden kanssa, vaan tavoitteena on saada edes jonkinlaista virustorjuntaa niille käyttäjille, joilta suojaohjelmat puuttuvat tällä hetkellä kokonaan.
Mikäli Microsoftin tuotteet eivät miellytä, on markkinoilla tarjolla muitakin ilmaisia virustorjuntaohjelmia. Suosittuja ovat esimerkiksi Avast, AVG ja Avira AntiVir.
Microsoftin Security Essentials on ladattavissa täältä.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.