Clas Ohlson myy puuttellisesti merkittyjä DVD-leffoja

Ilkka Ketola
30. syyskuuta, 2009 21:22

Myymäläketju Clas Ohlsonin valikoimissa on ollut elokuvia, joissa on puutteelliset ikärajamerkinnät. Asiasta kertoi Valtion elokuvatarkastamo VET, joka muistuttaa puutteellisesti merkittyjen elokuvien myynnin olevan laitonta.
Elokuvatarkastamo kertoi Kauppalehdelle puutteellisia merkintöjä löytyneen muistakin liikkeistä. Liikkeiden nimiä ei kuitenkaan haluta vielä julkistaa, sillä asian tutkinta on kesken.
VET on jo reagoinut tilanteeseen, mutta asiaa ei vielä olla viety poliisille asti. "Kyse on siitä, että puutteellisilla ikärajoilla merkittyjä dvd-elokuvia myyvillä liikkeillä on eri maahantuojat, minkä vuoksi merkinnät eivät ole suomalaisten standardien mukaisia. Clas Ohlsonin kohdalla asiaan on kyllä reagoitu elokuvatarkastamon taholta", Kauppalehden haastattelema VET:n ylitarkastaja Maarit Pietinen painottaa.
Pietisen mukaan ikärajamerkinnöistä laistaminen tuo kilpailuetua liikkeille, jotka jättävät noudattamatta standardeja. Suomessa myytävät elokuvat ja muut kuvatallenteet on tarkastettava ja merkittävä noudattaen lakia kuvaohjelmien tarkastamisesta. Laki löytyy esimerkiksi VET:n verkkosivuilta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.