Androidi pyörittää ODROID-pelikonsolia

Kaarlo Räihä
30. syyskuuta, 2009 17:18

Googlen työstämä Android-alusta on pääasiassa tarkoitettu matkapuhelimiin, mutta tämän vuoden puolella Android on laajentanut jalansijaansa PC-puolelle ja mediasoittimiin. Aluevaltaukset eivät kuitenkaan lopu tähän, vaan nyt markkinoille on puskemassa Androidin päälle rakennettu kannettava ODROID-pelikonsoli.
ODROID on varustettu 3,5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (resoluutio 320 x 480), 833 megahertsin S5PC100-suorittimella (sama kuin iPhone 3GS:ssä) 512 megatavun RAM-muistilla, 802.11b/g-standardeja tukevalla WLAN-piirillä, Bluetooth-tuella, mini-HDMI-ulostulolla (720p-tuki) ja SD/SDHC-muistikorttipaikalla.
Pelien ohjaaminen onnistuu kosketusnäytön lisäksi suuntaohjaimella, kahdeksalla napilla ja kiihtyvyysanturin avulla. Pelit laitteeseen hankitaan tiettävästi Android Marketplacen kautta, joten kaikki halukkaat voivat kehittää pelejä tai muita ohjelmia laitteelle.
Peliominaisuuksien lisäksi laitteella voi kuunnella mm. MP3- ja AAC-audiotiedostoja sekä katsella H.264-videotiedostoja. Lisäksi laitteesta löytyy vakiona internet-selain ja sähköpostiohjelma, jonka lisäksi laitteessa voi ajaa muitakin Android-sovelluksia, jolloin käyttöönsä saa tarvittaessa mm. pikaviestimet ja BitTorrent-ohjelmat.
Kokoa laitteella on 150 x 76 x 16 mm ja painoa akun kanssa 165 grammaa. Laitteessa on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin. Jouluksi joillekin markkina-alueilla saapuva laite kustantaa nykyisten tietojen valossa 250 dollaria.
Alla kuva ja pari videota laitteesta


Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.