Turkulaiset joukkotappeluun kympin kännykästä

Ilkka Ketola
24. syyskuuta, 2009 15:54

Kymmenen euron matkapuhelintarjous aiheutti joukkotappelun Turun Gigantissa torstaiaamuna. Tarjous oli houkutellut paikalle noin 200 ihmistä, jotka jonottivat kaupan ulkopuolella jo tuntia ennen liikkeen aukeamista. Tilanne yltyi kaoottiseksi, kun ihmiset ryntäsivät liikkeeseen ovien auettua. Asiasta ensimmäisenä uutisoi Turun Sanomat.
Turkulaisten himoitsema halpispuhelin oli Samsungin E1120-mallia. Tilanne karkasi lopullisesti käsistä, kun jonon kärkijoukossa ollut mies päätti auttaa jonon hännillä olevia kavereitaan. "Tämä asiakas anasti teleosaston vuoronumeroautomaatin, josta hän aikoi ilmeisesti repiä vuoronumeroita kavereilleen", tavaratalopäällikkö Kai Brück kertoi TS:lle.
Muut asiakkaat eivät suhtautuneet miehen suunnitelmiin suopeasti ja protestoivat numerorohmulle tämän touhuja. Tämän seurauksena voro ryntäsi vuoronumeroautomaatti kainalossaan pakoon. Joukko muita asiakkaita juoksi perään ja mukiloi miestä.
Gigantin vartijat saivat tappelun lopetettua. Paikalle saapui myös poliisipartio, joka jäi varmistamaan tilanteen säilymisen rauhallisena. Tapaus ei johtanut pidätyksiin, ja jopa automaattivoro sai himoitsemansa kympin puhelimen kotiin vietäväksi.
Kaaoksen jälkeen kauppa tyhjennettiin asiakkaista ja sisälle päästettiin kerrallaan vain pieni, alle kymmenen hengen ryhmä.
Tapahtuma sai Gigantin miettimään turvajärjestelyjään. "Jos koemme vastaisuudessa, että joku mainos on näin raju, joudumme varmasti lisäämään vartijoiden määrää ja rajoittamaan sisään kerralla pääsevien ihmisten määrää", kertoi Brück Taloussanomille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.