Ilmaa myyneelle nettihuijarille vankeutta Oulussa

Ilkka Ketola
24. syyskuuta, 2009 11:14

Sanomalehti Kaleva kertoo Oulun käräjäoikeuden tuominneen oululaisen miehen nettipetoksesta 80 päivän ehdottomaan vankeuteen ja vahingonkorvauksiin. Mies oli huijannut ostajia nettikaupoissa myymällä olematonta tavaraa.
Mies ilmoitteli netissä myyvänsä pienelektroniikkaa kuten Nokian kännyköitä ja Canon-merkkisiä kameroita. Innokkaan ostajan löydyttyä mies oli sopinut kaupat ja ostajat olivat, kuluttajien välisissä nettikaupoissa yleiseen tapaan, maksaneet mieheltä ostamastaan laitteesta sovitun kauppasumman. Tämän jälkeen huijarimyyjästä ei enää kuulunutkaan mitään eikä luvattua tavaraa koskaan toimitettu ostajille.
Syyttäjän mukaan miehellä ei alunperinkään ollut tarkoitus toimittaa laitetta, vaan mies oli ilmoittanut myyntikohteista netissä vain hyötymistarkoituksessa. Mitä ilmeisimmin käräjäoikeus oli syyttäjän kanssa samaa mieltä. Rikosnimikkeet olivat petos ja lievä petos.
Huijarimme rikollinen taival jäi tällä kertaa melko lyhyeksi, sillä mies ehti huijata ennen kiinnijääntiään ainoastaan kahdeksaa ostajaa eri puolilta Suomea. Olemattomien kauppojen yhteissumma oli 4 050 euroa.
Vastaavat nettihuijaukset ovat Suomessa valitettavan yleisiä. Tämän vahvistaa myös jutun syyttäjä ja korostaa, että ostajan pitäisi aina vaatia mahdollisuus tarkistaa tavara ennen maksua.
Oulussa käsittelyssä oli jo toinen nettihuijausten vyyhti lyhyen ajan sisällä. Oulun käräjäoikeus tuomitsi 11. syyskuuta vastaavanlaisesta rikoksesta vuonna 1982 syntyneen miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja 30 päiväsakkoon sekä vahingonkorvauksiin. Mies oli huijannut kaikkiaan 45 ostajaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.