Facebookilla jo 300 miljoonaa käyttäjää

Ilkka Ketola
16. syyskuuta, 2009 14:30

Sosiaalinen verkkoyhteisö Facebook on saavuttanut kunnioitettavan 300 miljoonan käyttäjän rajapyykin. Tämä on kuitenkin vasta alkua, visioi Facebookin toimitusjohtaja ja luoja Mark Zuckerberg, joka kertoi satojen miljoonien paukkumisesta blogikirjoituksessaan.
"Se (300 miljoonaa) on iso numero, mutta me pidämme sitä vasta alkuna tavoitteellemme yhdistää kaikki", Zuckerberg sanailee.
Sivusto on imenyt uusia käyttäjiä vauhdilla. Noin vuosi sitten verkkoyhteisö ylitti 100 miljoonan käyttäjän rajan, ja 200 miljoonan kokoiseksi yhteisö paisui huhtikuuhun 2009 mennessä. Heinäkuussa Facebook ilmoitti saavuttaneensa 250 miljoonan käyttäjän rajan, joten viimeisimmät 50 miljoonaa käyttäjää ovat liittyneet yhteisöön reilun kahden kuukauden aikana.
Vasta 25-vuotias Zuckerberg kertoi vähän aikaa sitten pitävänsä tavoitteenaan miljardin käyttäjän saamista Facebookiin. Hän ei kuitenkaan asettanut mitään aikarajaa tavoitteen täyttymiselle.
Zuckerberg ilmoitti samalla, että Facebook teki viime neljänneksellä ensimmäistä kertaa positiivisen tuloksen. Vaikka huipputuloksista ei vielä puhutakaan, on Facebook tämän tavoitteen suhteen hieman edellä aikataulustaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö ilmoitti tavoittelevansa positiivista kassavirtaa joskus vuoden 2010 aikana.
Facebook laskee kaikki reilut 300 miljoonaa käyttäjäänsä aktiivisiksi. Aktiivisista käyttäjistä 50 prosenttia kirjautuu palveluun päivittäin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.