Spotify sulkee eurooppalaisten tilejä

Matti Robinson
9. syyskuuta, 2009 13:49

Tämän hetken trendikkäin nettimusiikkipalvelu Spotify on ottanut kirveen käteen ja leikannut viime päivinä useiden eurooppalaisten käyttäjätilejä. Virallisesti vain kuudessa Euroopan maassa toimivaan Spotifyihin on rekisteröidytty useista ei-tuetuista maista käyttämällä ulkomaalaista välityspalvelinta. Nyt Spotify on ilmoittanut ainakin irlantilaiselle ja liettualaiselle käyttäjälle, että heidän käyttäjätilinsä on suljettu, kertoo paidContent:UK.
Spotify ei kuitenkaan kiusaa käyttäjiä huvikseen vaan perustelee sulkemisia mainosten puutteella. Spotify ei pysty tarjoamaan mainoksia tällä hetkellä kuin Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan, Ranskaan ja Espanjaan, joten palvelu jää ilman tuloja muista maista käytettäessä.
Spotifylla on suunnitelmissa saada solmittua mainossopimuksia kuitenkin myös muissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Laajennuksia on odotettavissa viimeistään vuoden viimeisellä neljänneksellä. Todennäköisesti Spotify tulee kuitenkin tarjoamaan useisiin Euroopan maihin vain maksullista versiota palvelustaan -- myöskään mobiiliversiota ei ole saatavilla ilmaisena, mainosrahoitteisena ohjelmana.
Tarkan markan Spotify on osoittautunut Ruotsissa erittäin toimivaksi konseptiksi paitsi käyttäjien niin hieman yllättäen myös levy-yhtiöden kannalta. Universal Musicin Per Sundin kertoi aiemmin SwedishWiren haastattelussa, että Spotify tuottaa enemmän rahaa levy-yhtiölle Ruotsissa kuin iTunes. Luonnollisesti ruotsalaispalvelun suosio on kotimaassaan erittäin korkealla, mutta räjähdysmäinen kasvu antaa kenties osviittaa tulevaisuuden musiikkibisnekselle myös maailmanlaajuisesti.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.