Samsungin uusi kosketusnäytöllinen mediasoitin on M1

Kaarlo Räihä
8. syyskuuta, 2009 12:48

Kosketusnäytöllä varustettujen kannettavien mediasoittimien tarjonta on parantunut merkittävästi tämän vuoden aikana, ja uusia soittimia pusketaan markkinoille tasaisella tahdilla. Samsung esitteli oman P3-soittimensa tämän vuoden alkupuolella CES-messuilla ja viime viikolla käynnistyneillä IFA-messuilla yritys esitteli uuden M1-soittimen.
Euroopassa Beat Player M1 -nimellä kulkeva uutukainen perustuu Microsoftin Zune HD -soittimen tavoin NVIDIA:n kehittelemään Tegra-alustaan, joten ainakin teoriassa laite soveltuu esim. teräväpiirtovideoiden katseluun. Laitteen näyttö on 3,3 tuuman AMOLED-malli ja se tukee haptista palautteen antamista kosketuksen yhteydessä, jonka myötä soittimen käyttäjä saa välitöntä palautetta tekemistään toiminnoista.
Mediatiedostojen osalta laite tukee mm. AAC-, MP3-, OGG- (Vorbis), FLAC-audiota sekä DivX-, Xvid- ja H.264-videota. Laitteesta löytyy myös Flash Player -soitin Adoben Flash -sisältöä varten, mutta koska laitteessa ei ole WLAN:ia tai internet-selainta, jää Flash-tuki lähinnä kuriositeetiksi.
Sisäänrakennetun flash-muistin lisäksi laite osaa toistaa mediatiedostoja microSD-muistikorteilta. Aiemman P3:n tavoin M1:llä voi kuunnella mediatiedostojen ohella radiota (FM-viritin) sekä nauhoittaa ääntä sisäänrakennetun mikrofonin avulla. Myös P3:sta tuttu Bluetooth-toiminnallisuus on mukana, joten laite toimii tarvittaessa Bluetooth-handsfreen korvikkeena. Soitin sisältää lisäksi sisäänrakennetun kaiuttimen, joten kuulokkeiden käyttäminen ei ole pakollista.
Laitteen käyttöliittymä on toteutettu yrityksen matkapuhelimista tutulla TouchWiz-tekniilla, joten median toistamisen lisäksi laitteessa voi ajaa erilaisia Widget-sovelluksia sekä pelejä.
Akun luvataan kestävän musiikin kuuntelua noin 30 tuntia ja videoiden katselua 5 tuntia.
Kokoa laitteella on 98,9 x 54 x 9,9 mm ja painoa 91 grammaa. Euroopassa soittimesta julkaistaan kolme eri versiota, jotka eroavat toisistaan sisäänrakennetun flash-muistin osalta (8, 16 ja 32 gigatavua). Suositushinnoiksi on kerrottu 236, 290 ja 334 euroa.
Alla kuva ja video soittimesta, lisää kuvia voi katsella esim. Engadgetin galleriasta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.