NetAnttilan musiikkikauppa on nyt DRM-vapaa

Matti Robinson
8. syyskuuta, 2009 11:43

NetAnttilan Download-musiikkikauppa uudistui syyskuun alussa ja poisti DRM-suojaukset latauksista. Nyt musiikkikaupan tiedostot ovat ladattavissa MP3-muodossa ilman kopiosuojausta. Tämä tarkoittaa sitä, että kappaleet voi rajattomasti siirtää soittimista toisiin. NetAnttila kertoo, että tämän ansiosta kappaleita voi kuunnella nyt Windows-koneiden lisäksi myös Linux- ja Mac-koneilla.
Samassa uudistuksessa sivustolle tehtiin myös muita uudistuksia. Kaupasta löytyvät nyt myös äänikirjat ja karaokevideot, joiden lisäksi muutoksia nähdään myös sivuston käytettävyydessä ja ominaisuuksissa. Uusi Oma Sivu mahdollistaa muun muassa ostettujen tiedostojen uudelleen latauksen ja kuitin tulostuksen.
Netissä toimivien musiikkikauppojen kilpailu on tätä nykyä erittäin rajua ja DRM-suojatun musiikin kauppaaminen on iso taakka kaupalle kuin kaupalle. Lisäksi kilpailu maailmanlaajuisten musiikkikauppojen kanssa on vaikeaa ja tuloksen tekeminen ehkä jopa vaikeampaa. Kerroimmekin vastikään Helsingin Sanomien sulkevan oman Musiikkilataamonsa ja allekirjoittanut uskoo, että tämä on vasta jäävuoren huippu.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.