Philips esitteli Cinema 21:9 3D -television prototyyppiä

Kaarlo Räihä
7. syyskuuta, 2009 10:20

Tämän vuoden alkupuolella Philips esitteli uuden 56 tuuman Cinema 21:9 LCD -television, jossa kuvasuhde on 21:9 ja resoluutio 2560x1080 pikseliä. Kyseinen televisio ei ole ainakaan myyntitilastojen mukaan mikään erityisen suosittu malli, mutta tästä huolimatta Philips on jatkanut kyseisen konseptin kehittelyä ja IFA-messuilla yritys esittelikin samaisen television 3D-versiota.
Monista muista valmistajista poiketen Philips ei ole kuitenkaan ryntäämässä 3D-sotaan pää kolmantena jalkana, vaan yritys aikoo tuoda omia 3D-televisioitaan markkinoille vasta sitten, kun kuluttajat niitä todella haluavat ja kun 3D-tekniikkaan liittyvät standardointiasiat on saatu kuntoon. Philipsillä uskotaan kuitenkin vahvasti tekniikkaan, sillä yrityksen edustajan mukaan 3D-televisio on kuluttajille varsinainen unelmatuote.
Philipsin Cinema 21:9 3D -prototyyppi on rakennettu nykyisestä Cinema 21:9 LCD -televisiosta, johon on asennettu muokattu firmware-ohjelmisto ja lisätty polarisoiva pinnoite näyttöosan päälle. Polarisoinnin myötä 3D-kuvan katseluun tarvitaan erilliset passiivilasit, joiden hinnat pyörivät muutamissa euroissa. Tällaisella tekniikalla toteutettu 3D-elämys ei siis tule kuluttajan kukkarolle kovin kalliiksi, mutta kilpailijoiden mukaan kalliimmilla aktiivitekniikoilla toteutetut ratkaisut tarjoavat paremman 3D-elämyksen.
Philips ei ole kuitenkaan vielä sitoutunut millään tavalla tähän tekniikkaan, vaan yritys on tehnyt kokeiluja sekä aktiivitekniikoilla että ilman laseja toimivilla lentikulaarisilla näytöillä, joiden suosion yritys uskoo kasvavan tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.