Opera 10 valmistui

Kaarlo Räihä
1. syyskuuta, 2009 12:45

Opera Softwaren kehittämä Opera-selain on pitkällisen odotuksen jälkeen karistanut testausvaihteen tomut jaloistaan, kun selaimesta julkaistiin vihdoin vakaa 10-versio.
Aiempaan beta-versioon nähden selaimeen ei ole lisätty mitään uusia ominaisuuksia, mutta 9-versioon nähden muutoksia on runsaasti, kuten uusi surffaamista hitaammilla yhteyksillä nopeuttava Opera Turbo -ominaisuus, uudistettu ulkoasu ja aloitussivu sekä uusi automaattinen päivitystoiminto.
Ominaisuuksien lisäksi selaimen Javascript-nopeutta ja yhteensopivuutta eri standardien kanssa on parannettu, joten surffailun pitäisi sujua uudelle Operalla aiempaa joutuisammin.
Selaimesta on saatavilla versiot mm. Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille. Opera ei vaadi raudalta liikoja, joten laitteistovaatimuksien takia selaimen kokeilua ei kannata välttää.
Opera Softwaren työt selaimen kehityksessä eivät kuitenkaan pidä taukoa, vaan yritys on jo vihjaillut tulevasta Opera 10.10 -selaimesta, joka sisältää sisäänrakennetun Opera Unite -nimellä kulkevan web-palvelimen ja mahdollisesti uuden Carakan-moottorin, joka nopeuttaa Javascript-koodin suoritusta entisestään.
Voit ladata Opera 10 -selaimen alla olevista linkeistä.
Opera 10 Windowsille
Opera 10 Linuxille
Opera 10 Mac OS X:lle
Alla selaimen virallinen julkaisutraileri

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.