Veroton Verkkokauppa.com herätti tullihallituksen

Matti Robinson
28. elokuuta, 2009 16:06

Tullihallitus on puuttunut arvonlisäverottomien tuotteiden myyntiin kertomalla, että osa nettikaupoista kiertää veroja lähettämällä verotusarvon ylittäviä tuotteita useammassa erässä, kertoo Yle Uutiset. Asia nousi esiin, kun Verkkokauppa.com aloitti suoramyynnin Ahvenanmaalta, josta alle 45,45 euron hintaiset tuotteet saa ostettua ilman ALV:tä.
Tullihallituksen ylijohtaja Reijo Virtanen kertoo Ylelle, että Ahvenanmaalta myynti ei ole varsinaisesti verovapaata, "hallinnollisista syistä on säädetty, että kymmenen euron veromääriä ei kanneta". Virtainen jatkaa, että ongelma on kaupoissa, jotka kehottavat tilaamaan tuotteet erikseen. "Sitä emme katso hyvällä, jos tilataan samalla kertaa useita tavaroita, joiden yhteisarvo menee ylitse tuon ja sitten ruvetaan ne erillisinä myymään. Silloin se tulkitaan kyllä veron kiertämiseksi".
It-viikon haastattelussa Virtanen tarkentaa kuitenkin, että Verkkokauppa.comin tapauksessa näin ei menetellä. Myös Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä huomauttaa, että tämä ei ole edes mahdollista, "järjestelmässä esto, jonka ansiosta ei lähde kuin yksi tilaus päivässä per asiakas eteenpäin".
Ahvenanmaan suoratoimituksen lanseeraaminen oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut veto Verkkokauppa.comille. Avauspäivänä sivusto teki kävijäennätyksen ja vajaan viiden päivän aikana on myyty yli 10 000 tuotetta.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.