Ruotsissa taas Warez-pidätys - warea 88 teratavua

Kaarlo Räihä
28. elokuuta, 2009 13:23

Ruotsissa tekijänoikeusjärjestöt ovat jälleen saaneet aihetta hymyyn, kun Västeråsin poliisi löysi 33-vuotiaan miehen kellarista palvelimen ja useita kiintolevyjä, joille oli säilötty noin 10 000 tekijänoikeudella suojattua elokuvaa, joita jaettiin luvatta eteenpäin internetin avulla.
Poliisi takavarikoi palvelimen ohella miehen asunnosta muitakin tietotekniikkalaitteita ja tekijänoikeuksia puolustavan Antipiratbyrånin mukaan miehen asunnosta löytyi 88 teratavun edestä tekijänoikeudella suojattua materiaalia, kuten teräväpiirtoelokuvia, tietokonepelejä ja musiikkia.
Antipiratbyrånin lakimies Henrik Pontén pitää iskua merkittävänä, ja sen uskotaan vähentävän huomattavasti tekijänoikeudella suojatun sisällön luvatonta jakamista. Tekijänoikeusjärjestön mukaan pidätetty mies kuuluu Warez-skeneen ja mieheltä tullaan vaatimaan huimia tekijänoikeuskorvauksia tekijänoikeusrikoksista.
Tekijänoikeusjärjestö ei vielä paljastanut korvausvaatimuksiaan, mutta summa pyörinee useissa miljoonissa kruunuissa, koska elokuvia oli jaossa niin suuri määrä.
Rikoksista epäilty mies on alustavasti kieltänyt syyllisyytensä elokuvien luvattomaan levitykseen ja omien sanojensa mukaan hän luuli palvelimella olevan ainoastaan tietokonepelejä.
Tapauksen tekninen tutkinta on yhä kesken, joten lähiaikoina luvassa saattaa olla muitakin pidätyksiä, jos takavarikoidut laitteet johtavat poliisit muiden Warez-skeneläisten koteihin.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.