Näin PS3 Slim pistetään osiin

Kaarlo Räihä
27. elokuuta, 2009 13:56

Erilaisten elektroniikkalaitteiden purkaminen ja kasaaminen oli lapsena monelle mieluinen harrastus. Internetin yleistymisen myötä laitteiden ruumiinavauksista kiinnostuneiden ihmisten ei tarvitse kuitenkaan enää itse aukaista kaikkia laitteita, vaan sisuskalujen kuvia ja ruumiinavausvideoita voi etsiä myös hakukoneiden avulla.
Tämän viikon aikana purkuoperaation kohteeksi joutui odotetusti Sonyn uusi PlayStation 3 Slim -konsoli, jonka avaamisesta ja sisuskaluista julkaistiin iFixit-sivustolla neljän sivun mittainen artikkeli ja yksi YouTube-video.
Kuvien perusteella Slimin jäähdytyksestä vastaa jättimäinen (~95 mm) tuuletin, jota ei yleensä ole nähty näin pienissä laitteissa. Jäähdytyksen ohella suuren muutoksen on kokenut laitteen virtalähde, joka muistuttaa enää hyvin vähän ensimmäisen PS3-konsolin vastaavaa osaa.
Suuria uudistuksia kokenut konsolin emolevy, josta on vuosien saatossa kadonnut runsaasti komponentteja ja samalla piirilevyn pinta-ala on pienentynyt. Pienentyneestä koosta huolimatta konsolin CELL-suoritin ja näytönohjain ovat kuitenkin edelleen massiivisten koteloiden suojaamat, josta osoituksena on iPod Shufflen kanssa otettu vertailukuva.
Konsolin sisällä on puolestaan käytetty runsaasti teippiä johtojen niputtamista varten, joten konsolien kasaamisessa tarvitaan edelleen ihmiskäsien hellää apua.
Alla video avatusta konsolista ja sen sisällöstä

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.