Film Fresh kauppaa Hollywood-elokuvia DivX:nä

Kaarlo Räihä
27. elokuuta, 2009 12:13

Vaikka DivX saavutti aikanaan suurta suosiota elokuvien luvattomassa nettijakelussa, ei kyseinen formaatti ole saanut kunnollista jalansijaa laillisilla elokuvamarkkinoilla. Nyt tähän asiaan on tulossa pienoinen muutos, kun elokuvien latauspalveluna tunnettu Film Fresh ilmoitti eilen aloittavansa Hollywood-elokuvien kauppaamisen kyseisessä formaatissa.
Latauspalvelun valikoimiin lisättiin eilen 600 elokuvaa neljältä suurelta elokuvastudiolta, ja näiden elokuvien joukkoon kuuluvat mm. Iron Man, Watchmen, The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Buttonin uskomaton elämä) ja The Godfather (Kummisetä). Toistaiseksi elokuvia ainoastaan myydään kuluttajille ja niiden hintataso vaihtelee 10-16 dollarin (noin 7-11 euron) välillä.
Elokuvien ostaminen tapahtuu internet-selaimen avulla ja lataaminen puolestaan DivX player -mediasoittimen avulla, ja täten lataaminen onnistuu vain Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä. Elokuvien katsominen onnistuu kuitenkin tietokoneiden lisäksi monilla DivX-sertifioiduilla mediasoittimilla (mm. PlayStation 3 -pelikonsolit ja tietyt DVD-soittimet), kunhan laitteen tiedot lisää omaan DivX-tiliinsä ja autentikoi soittimen sopivalla tiedostolla.
Latauspalvelun sivuilla ei mainita kuinka suuria ladattavat elokuvatiedostot ovat. Joidenkin elokuvien kohdalla tarjotaan mahdollisuutta ladata esim. espanjankielisellä tekstityksellä varustettu versio elokuvasta.
Suomessa asuvia kuluttajia latauspalvelu ei lämmitä, koska se kauppaa elokuviaan ainoastaan Yhdysvalloissa asuville kuluttajille.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.