YouTuben hittivideo tuottaa nyt helpommin rahaa

Kaarlo Räihä
26. elokuuta, 2009 19:01

YouTube käynnisti oman mainostulojensa jako-ohjelman videoiden tekijöille vuoden 2007 keväällä ja eilen YouTube laajensi ohjelmaansa jälleen yhdellä uudella lisäyksellä, jonka avulla jopa yksittäisen videon tehneet henkilöt voivat päästä käsiksi YouTuben dollareihin.
Jatkossa YouTube seuraa siis kaikkien videoiden suosiota, ja jos yritys löytää suosittuja videoita, jotka noudattavat YouTuben sääntöjä, voi videon palveluun lähettänyt taho saada sähköpostiinsa ehdotuksen mainosten lisäämisestä videoon. Tämän jälkeen videon palveluun lähettänyt taho voi painaa videonsa sivulla näkyvää nappia, jonka myötä videon yhteydessä näytetään jatkossa mainoksia, joiden tuomista tuloista videon lähettänyt taho saa jatkossa oman siivunsa.
Mainostulot pulitetaan Google AdSense -tilille, ja jos videon lähettäjällä ei ole vielä omaa tiliä, voi hän avata itselleen samassa yhteydessä oman tilin.
Toistaiseksi uudistus on käytössä ainoastaan Yhdysvalloissa, mutta YouTuben blogin mukaan se on tarkoitus kansainvälistää lähiaikoina.
YouTubeen videoita lisäävien käyttäjien ohella uudistus on kiinnostanut tiettyjä mainostajia, jotka ovat jo pidemmän aikaa halunneet näyttää mainoksiaan tietyissä videoissa, mutta koska videoiden lähettäjät eivät ole voineet valita mainosten näyttämistä videoissaan, ovat myös mainostajat jäänet ilman mainospaikkaa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.