Tältä voisi näyttää Firefoxin monikosketustuki

Kaarlo Räihä
25. elokuuta, 2009 15:26

Monikosketustuella varustetut kosketusnäytöt ovat viime aikoina yleistyneet erityisesti matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa, mutta Applen mahdollisen tablet-laitteen ja Windows 7:n paremman kosketusnäyttötuen uskotaan kasvattavan kosketusnäyttöjen kysyntää myös tavallisten tietokoneiden kohdalla.
Monet tietokoneiden sovellukset ovat kuitenkin suunniteltu käytettäväksi tavallisen näppäimistön ja hiiren avulla, joten kosketusnäytöillä varustetut laitteet kaipaisivat useiden sovelluksien kohdalla muutoksia ohjelmien käyttöliittymiin, jotta niiden arkikäyttö olisi mahdollisimman mukavaa. Monien ohjelmien kohdalla kosketusnäyttöjä varten optimoitu käyttöliittymä on vielä pelkkä kaukainen haave, mutta Mozilla-säätiöllä työharjoittelussa ollut Felipe Gomes on jo ennättänyt luomaan lyhyen videon, jossa esitellään monikosketuksen käyttöä Firefox-selaimen kanssa.
Videossa esitellään monikosketustuen avulla mm. sivuilla näkyvien elementtien siirtämistä, kuvien koon muokkaamista ja rajaamista sekä tuttua Pong-peliä, jossa mailoja ohjataan kosketuksen avulla. Sivulla oleviin elementteihin liittyvien toimintojen lisäksi kosketusnäyttöä voi käyttää selaimen muuhunkin ohjaamiseen hiirieleiden tapaan, jolloin esim. sivuhistoriaan voisi päästä käsiksi piirtämällä ruudulle H-kirjaimen.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.