Channel 4 aloittaa 3D-lähetykset

Kaarlo Räihä
25. elokuuta, 2009 14:46

Britannian TV-tarjonta saa lisää 3D-sisältöä vauhdilla, sillä tänä vuonna ainakin kaksi TV-kanavaa aloittaa 3D-ohjelmien lähettämisen. Ensimmäiseksi 3D-kanavasta kertoi Sky, jonka on tarkoitus avata oma Sky 3D -kanava jouluun mennessä. Eilen 3D-ohjelmien jakelun aloittamisen paljasti puolestaan Channel 4, jonka 3D-ohjelmia päästään seuraamaan jo syksyn aikana.
Channel 4 tuottaa kolmiulotteisen katseluelämyksen ColorCode-tekniikalla, jota varten katselijat tarvitsevat itselleen ainoastaan edulliset katselulasit. Täten kuluttajien ei tarvitse hankkia uutta televisiota tai digiboksia 3D-lähetyksiä varten, vaan 3D-elämyksestä pääsee nauttimaan muutaman euron laseilla, joita voi hankki itselleen Sainsbury's-kauppaketjun myymälöistä.
ColorCode-lähetyksiä voi myös seurata ilman laseja, sillä tekniikan käyttö ei vääristä värejä niin paljoa, että ohjelman katselu muuttuisi mahdottomaksi.
Sisällön osalta luvassa on ainakin Derren Brown's 3D Magic Spectacular -taikashow, The Greatest Ever 3D Moments -koostefilmi, erilaisia kuningattareen liittyviä ohjelmia sekä joitain elokuvia.
Suomessa televisiokanavat eivät ole kertoneet 3D-ohjelmien mahdollisesta näyttämisestä vielä mitään, mutta tekniikan osalta ColorCode-lähetykset olisivat mahdollisia myös Suomessa.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.